Pepita Perelló

Directora de l’OCAB del 1975 al 2014

Nascuda a Barcelona, Pepita Perelló i Sellés ha viscut una contínua i extraordinària activitat musical. Paral.lelament ha desenvolupat la formació pròpia i l’ensenyament. Aquesta capacitat de treball, fecunda i diversa, li ha permès realitzar estudis de piano, acordió, guitarra, orgue, harmonia i contrapunt al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb els mestres Sellés, Vallribera, Tarragó i Muset.

Com a solista, ofereix transcripcions per a acordió de les obres dels grans compositors, des del barroc fins als contemporanis.

Està especialitzada en la transcripció per a acordió de les obres dels grans compositors, tant per a solistes o música de cambra, com per a gran orquestra.

Estudià direcció coral amb el mestre Enric Ribó.

L’any 1968 va ésser guardonada amb el premi Sancho Vecino del Conservatori Superior de Música del Liceu.

Des de l’any 1981 al 1986, dirigí la coral Mare de Déu del Coll.

L’any 1986, fruit de la seva inquietud, fundà l’orquestra Joves Acordionistes de l’OCAB, aplegant deixebles del Conservatori Superior de Música del Liceu, ensanyant-los i preparant-los per tal que, alhora, garantissin la continuïtat de l’OCAB.

Del 1974 al 1996 va ser professora d’acordió del Conservatori Superior de Música del Liceu i del 1975 al 2014 ha estat Mestre Director de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona.

El setembre de 2014 cedeix la tasca de Direcció de l’OCAB a Jesús Otero, fins aleshores concertino i Sotsdirector de l’orquestra.

El 22 de maig de 2016 mor a Mataró víctima d’un càncer.

El 20 de novembre de 2016, com a reconeixement a la seva trajectòria musical, rep a títol pòstum l’11è Guardó “Felip Pedrell” de l’Associació Musical de Mestres Directors de Barcelona, en un acte en el que intervenen la Camerata de l’OCAB i l’Orquestra de Flautes Dolces del Coll de Barcelona (Musicus).

 

Discografia

“L’acordió clàssic de Pepita Perelló”

  1. Tocata en re menor – J.S. Bach (Arr. Pepita Sellés)
  2. Trio d’un minuet – J.S. Bach (Arr. L.O. Anzagui)
  3. Petit preludi – J.S. Bach (Arr. L.O. Anzagui)
  4. Vals núm. 1 op.64 – F. Chopin (Arr. Pepita Sellés)
  5. Vals núm. 10 op.69 – F. Chopin (Arr. Pepita Perelló)
  6. Rapsòdia eslava – Klepikov (Arr. N. Ferrari)
  7. Aires Bohemis – P. Sarasate (Arr. C. Magnante)
  8. Santa Lucia – Popular napolitana (Arr. C. Magnante)
  9. Ramona – L. Wolfe Gilbert (Arr. Galla-Rini)
  10. “Tea for two” (Te per a dos) – V. Youmans (Arr. C. Magnante)

Enregistrat l’any 1988