Jesús Otero

Director de l’OCAB

Nascut a Barcelona, inicia els seus estudis musicals de llenguatge musical i acordió a l’edat de 8 anys. El 1984 ingressa al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on continua i finalitza els estudis d’acordió amb Pepita Perelló, amb qui iniciarà posteriorment els estudis de piano. L’any 2009, fruit de la seva inquietud, realitza a Igualada el “Curs Internacional de Direcció d’Orquestra” amb els Mestres Antoni Ros-Marbà i Jordi Mora.

És membre de l’OCAB des de l’any 1987, sent el Concertino des del 1995 al 2014. L’any 2002 comença a formar-se en les tasques de direcció d’orquestra de la mà de Pepita Perelló (Directora de l’OCAB), dirigint l’orquestra en concert per primera vegada el maig de 2004. El 2006 és nomenat Sotsdirector i és a partir de llavors quan comença a participar més activament en la direcció de l’orquestra fins que el 2014 esdevé Director de l’OCAB.

L’any 2004 funda la Camerata de l’OCAB conjuntament amb altres músics de l’orquestra, actuant des de l’inici com a director i acordió primer.

Ha adaptat per a acordió nombroses obres tant per a grup de cambra com per a gran orquestra, comprenent estils i períodes tan diversos com el clàssic, el jazz, la música catalana i espanyola o les bandes sonores de cinema.

Paral·lelament a la seva activitat musical, el 1999 obté el Títol Superior d’Enginyer de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment és Responsable de Sistemes d’Informació i Comunicacions a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona de la UPC.