Camerata de l’OCAB

 

Aquesta formació acordionística està integrada per Jesús Otero, Sandra Hernández, Irina Vilasís, Rosa Carme Martínez (acordions), Susana Tapia (acordió baix) i Ricard Vives (percussió), tots ells membres de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB).

Allò que una vegada fou una idea fruit de la inquietud i la dedicació a la música de tots els seus membres, avui dia és tota una realitat. Des de la seva fundació l’any 2004, han actuat a nombroses poblacions de Catalunya, Espanya i França donant mostra de tot el què és pot fer amb l’acordió i rebent l’afecte i entusiasme del públic.

Pel que fa al seu repertori, comprèn un ampli ventall d’èpoques i estils que inclou des d’obres de caire popular o temes de jazz fins a les obres dels grans compositors clàssics, les quals son arranjades per a quintet d’acordions principalment per Jesús Otero (Director de l’OCAB).

Com a membres de l’OCAB han realitzat nombrosos concerts arreu de Catalunya, Espanya i l’estranger (Alemanya, França, Rússia i un llarg etc.) i han enregistrat diversos CD.Visita tots els vídeos de la Camerata al Canal OCAB i no dubtis a subscriure’t per tal d’estar al dia de les noves incorporacions.

 

La interpretació en aquest concert va ser d’una qualitat excepcional. La conjunció i la sensibilitat mostrada pels seus intèrprets van fer que el nombrós públic assistent irrompés amb forts i calorosos aplaudiments obra rere obra. Un concert en què els matisos i la dolcesa del so van ser el punt més brillant d’una actuació plena de sensacions i de qualitat tècnica.

Del concert del 18 de maig de 2009 a l’Associació Musical de Mestres Directors de Barcelona

Actuacions

La Camerata de l’OCAB ha actuat entre d’altres a Barcelona (Auditori Pepita Sellés, ‘Hogar Centro Castellano y Leonés’, Auditori de la ‘Mutua General de Seguros’, Fundació Procat, Residència de la Immaculada, Col·legi Sant Ignasi de Sarrià, Institut d’Estudis Catalans, Associació Musical de Mestres Directors, Centre Cívic del Coll, Institut d’Estudis Nord-americans, Església de Sant Agustí, Centre Cívic Riera Blanca…), Badalona (Monestir de Sant Jeroni de la Murtra), Barberà del Vallès, Hostalets de Pierola, Cornellà de Llobregat, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Sant Vicenç dels Horts, Sant Llorenç de Morunys, La Garriga, Ariño (Teruel), Catedral de Cuenca, Alegría-Dulantzi (Álava), Aramaio (Álava), Arles sur Tech (França),…