AD LIBITUM – orquestra d’acordions de l’OCAB

 

L’any 1986, Pepita Perelló va fundar la que aleshores es va anomenar “ORQUESTRA JOVES ACORDIONISTES DE L’OCAB”. Aquesta jove formació era la realització d’una Orquestra paral·lela, ensenyada i preparada, que assegurés la continuïtat de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB).

L’any 2005, l’Orquestra va prendre una volada diferent, en la qual hi tenien cabuda totes les edats, sempre que el que els motivés fos fer música amb l’acordió. Per aquesta raó va rebre el nom de “AD LIBITUM – orquestra d’acordions de l’OCAB”.

El 2011, amb motiu de la commemoració del seu 25è Aniversari, l’Orquestra va enregistrar el CD “AD LIBITUM – 25 anys”, que conté música de pel·lícules i diversos temes americans.

Ençà el 1986 molts dels seus components han estat i són components de l’OCAB. La tasca de l’Orquestra ha estat fructífera, actuant amb gran èxit tant a Barcelona com arreu de Catalunya i consolidant-se com una Orquestra de gran qualitat.

El gener del 2014 l’orquestra es fusiona amb l’OCAB.

Visita tots els vídeos d’Ad Libitum al Canal OCAB i no dubtis a subscriure’t per tal d’estar al dia de les noves incorporacions.

 

Coneixent la seva directora, i coneixent l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona, no ha estat una sorpresa l’excel·lent resultat obtingut per l’orquestra “Ad Libitum”, amb un recull d’obres d’innegable dificultat van mostrar una solidesa interpretativa encomiable, donant bona mostra de les possibilitats tímbriques dels diversos tipus d’acordions i una excel·lent execució que plagueren al nombrós públic assistent al concert. Veure una formació com aquesta transmet un sentiment de satisfacció envers al futur i la continuïtat de grups com aquests que, fora dels circuits tradicionals de formacions musicals, mereixen molta més atenció per la labor que fan, pel seu treball i la seva qualitat i honradesa interpretativa.

Jordi Gargallo – Associació Musical de Mestres Directors (2005)

 

Actuacions

L’Orquestra ha actuat entre d’altres a l’Auditori Pepita Sellés, Capella romànica de Santa Eulàlia de Provençana, Sant Quintí de Mediona, Sant Fruitós de Bages, Església del Roser, Fundació Guttman, Vic, Escoles Pies de Balmes, Festa Major de Les Corts, Festa Major de Sarrià, Blanes, Badalona, Castelldefels, Palau de Congressos,… El curs 1990/91 va formar part del XXIX Cicle d’audicions musicals per a escolars. Ha col·laborat també amb entitats corals com el “Pueri Cantores Mª Miquel Roura” de l’Orfeó Vigalà, l’Escolania Ntra. Sra. de Montserrat de l’Escola Pia de Balmes, l’estol d’infants de l’Orfeó Atlàntida, la coral Terpsicore, el cor infantil dels Maristes de Sants, les Caramelles infantils del Coll…

  • OCAB – Concert de cloenda de temporada
    29 de juny de 2024 a les 18:00. Auditori Pepita Sellés (C. Entença, 218, entresol 4 – Barcelona). Entrada: 10€ (socis: 5€) Programa del concert […]
  • OCAB – Concert a Palamós
    3 de novembre de 2024 a les 18:00. Teatre La Gorga. C/ Ave Maria, 6 – Palamós (Girona). Concert benèfic […]
  • OCAB – Concert de Nadal
    21 de desembre de 2024 a las 18:30. L’Auditori de Barcelona. Sala Oriol Martorell (C. Lepant 150). Dedicat a Pepita Sellés en el 50 aniversari de la […]